Cupcakes bakken

Sinds het afgelopen jaar, zijn cupcakes een hot item geworden. Je komt ze veel vaker tegen op verjaardagen en het is leuk om met je kinderen te doen. Daarnaast zijn ze ook niet onmisbaar bij een zelf georganiseerde high Thea. Het bakken van cupcakes is namelijk vrij eenvoudig. Daarnaast kun je de cupcakes versieren op je eigen manier. Je kunt het bijvoorbeeld versieren met glazuur, marsepein, slagroom etc.

Bakken
Cupcakes kun je op verschillende manieren bakken. Je kunt het gemakkelijk in de winkel kopen, je koopt een pak om een cake mee te bakken of je kunt het recept zelf maken. Hieronder het basisrecept, om heerlijke cupcakes te bakken.

Boodschappenlijstje
– 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
– 125 gram kristalsuiker
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels melk (op kamertemperatuur)
– 2 eieren

Stap 1: Verwarm als eerst de oven voor op 170 graden en plaats een rooster in het midden van de oven. Vul het cupcake bakblik met papieren bakvormpjes. Doe de eieren in een bak met warm/heet water, dit zal ervoor zorgen dat het beslag goed luchtig wordt.

Stap 2: Doe de boter op kamertemperatuur in de kom en mix het met de mixer. Voeg langzamerhand de suiker met kleine beetjes erbij. Mix het geheel goed door elkaar, tot dat er een goed luchtige massa ontstaat.

Stap 3: Doe nu 1 voor 1 de eieren bij de suiker en het boter. Mix het beslag goed door elkaar met de mixer. Als alles goed door elkaar is, kun je beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel toevoegen. Voeg als laatste nog even de melk toe en laat het geheel ongeveer 1 minuut mixen tot een luchtig en glad beslag.

Stap 4: Verdeel het mengsel over de cupcake vormpjes. Vul de vormpjes tot ongeveer 2/3. Doe vervolgens de cupcakes voor 20 tot 25 minuten in de oven. Denk je dat de cupcakes klaar zijn, controleer dan met een saté prikker of dat het geval is. Is de saté prikker niet nat, nadat je de prikker uit de cupcake heb gehaald? Dan zijn de cakejes klaar.

Stap 5: Het is belangrijk dat je cakejes goed laat afkoelen. Zijn er cakejes die boven het vormpje uitkomen? Druk deze dan plat met bijvoorbeeld een snijplank.

Decoreren
Als de cakejes zijn afgekoeld, kun je aan de slag gaan met het decoreren. Er zijn ontzettend veel verschillende producten, waar je de cupcakes mee kunt versieren. Je kunt denken aan toppings, marsepein en glazuur. Naast deze dingen kun je ook gebruik maken van verschillende versiersels, die je in vele supermarkten kunt kopen.

Tips
– Je kunt heel gemakkelijk cupcakes al vast van te voren te maken. Je kunt cupcakes namelijk 3 maanden invriezen. Versierde cupcakes kun je alleen invriezen als ze bereid zijn met marsepein
– Cupcakes kun je 1-3 dagen bewaren in een lucht vrije doos
– Doe de oven altijd iets minder heet, dan vermeld wordt. De meeste ovens zijn namelijk wat heter.
– Wat erg leuk is voor versiering, om via internet kleine fototjes te bestellen van ouwel. Deze kun je op eten en geeft een leuke uitstraling.

                                   

Bron foto’s: Taarten-decoreren, Abitchinkitchen, keukengerei en WordPress .