Kinder High Tea

Wat ontzettend leuk is om te doen als een meisje haar partijtje viert, om een kinder High Tea te organiseren. Je kunt ervoor kiezen om alle hapjes eerst met de kinderen te maken en vervolgens hun te laten genieten van hun zelf gemaakt High Tea of je kunt de High Tea met je dochter organiseren. Tijdens een kinder High Tea is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde dingen, zo houden kinderen vaak niet van thee en lusten ze lang niet alle hapjes. Bij het zoeken naar recepten is het dan ook zeer belangrijk om hier rekening mee te houden. Wij helpen je graag een handje op weg.

Uitnodiging
Als eerst is het belangrijk dat je een datum plant wanneer je het partijtje wilt gaan houden. Daarbij is het belangrijk om ook wat eventuele spelletjes te bedenken aangezien de High Tea bij kinderen vaak sneller is afgelopen. De spelletjes kun je tussen de High Tea door doen of na de High Tea. Heb je een datum gepland dan kun je een uitnodiging kopen of zelf gaan knutselen. Op internet zijn vele ideeën te vinden en vaak vinden kinderen het leuk om er zelf een te maken. Zet in de uitnodiging wanneer het is, waar, hoe laat en tot hoe laat het ongeveer duurt.

Brainstormen
Als de datum is bepaald en de uitnodigingen de deur uit zijn, kun je gaan brainstormen over lekkernijen die je voor de kinderen wilt serveren. Op internet kom je veel ideeën tegen en daarnaast verkopen supermarkten ook vaak kant en klaren hapjes. Hieronder een aantal recepten die je eventueel kunt gebruiken:
– Soezentaart (Zie recepten pagina)
– Versierde cup cakes
– Scones met clotted cream (Zie High Tea pagina)
– Koekjes
– Sandwiches
– Brownies
– Worstjes in bladerdeeg

Shoppen
Als je weet welke recepten je wilt gaan gebruiken en welke hapjes je eventueel kant en klaar koopt, kun je een boodschappenlijstje maken. Vermeld daar alle ingrediënten op en het leukste is om dit samen te doen met je dochter. In plaats van thee voor de High Tea kun je voor kinderen allerlei verschillende kleuren limonade kopen en deze in kannen op tafel zetten. Doe een aantal dagen van te voren boodschappen, zodat je alles op tijd in huis hebt. De volgende dingen moet je zeker niet vergeten tijdens het boodschappen doen:

– Leuke aankleding om de tafel mee te versieren
– Verschillende kleuren limonade

De feest dag!
Vandaag is de dag aangebroken van het partijtje. Bedenk van te voren of je alles zelf al klaar maakt of dat je de kinderen eerst nog even aan het werk zet. Je kunt bijvoorbeeld ook alles zelf maken en dat de kinderen de cup cakes gaan versieren.

Als het buiten mooi weer is, is het leuk om de High Tea buiten te houden. Dit zorgt voor minder troep binnen en daarnaast geeft het een extra leuke sfeer. Is het buiten geen mooi weer, dan is het leuk als je er binnen ook wat van maakt. De tafel kun je zowel binnen als buiten versieren met leuke bordjes, bekers, servetten en leuke etagères. Daarnaast zorgt een leuk tafelkleed ook voor extra versiering. Vergeet niet om wat ballonnen op te hangen en eventueel slingers, zo creëer je een echte verjaardags uitstraling.

Zorg ervoor dat alle lekkernijen op tijd klaar zijn, zodat je zelf ook even kunt genieten van het partijtje. Doe alle hapjes op leuke etagères en zet daarbij op tafel de kannen met gekleurde limonade. Enjoy the party!

Tip
– Praktisch is het gebruik van plastic borden en bekertjes

Bron foto’s: Welke en Lekkerengezellig