Restaurant De Kas

In de hoofdstad van Nederland, Amsterdam is een zeer bijzonder en apart restaurant gelegen. Namelijk restaurant De Kas. In 2001 begon topkok Gert Jan Hageman een restaurant in de in 1926 gebouwde kweekkas. De kas stond op de lijst om gesloopt te worden, maar door vele handen is gelukt om de oude kas om te bouwen tot een fantastisch restaurant en kwekerij. 

Het restaurant
Er zijn verschillende plaatsen in De Kas waar je heerlijk en rustig kunt gaan eten. Zo is er een prachtige eetzaal, kun je eten aan een tafel in de keuken en als het mooi weer is, zelf buiten in de kruidentuin. De uitstraling die het restaurant heeft is modern en gezellig tegelijkertijd. Er staan witgedekte houten tafels, met zwarte rieten kuipstoeltjes. Wanneer het in de avond langzamerhand donkerder wordt, kun je dankzij het vele glas mooi naar de sterren kijken.

Het eten
Al het eten wat geserveerd wordt is biologisch en afkomstig uit eigen tuin. De bijzonder kruiden en eetbare bloementjes komen uit de kas zelf, de andere biologische groenten komt van een eigen stuk land midden in de Beemster. De hoofd ingrediƫnten die worden gebruikt zijn groenten, kruiden en vruchten. Het eten wat je voorgeschoteld krijgt staat vast, je hebt dus niet zelf de mogelijkheid om wat te kiezen.

Speciaal

Om in De Kas te eten is erg speciaal en zeer bijzonder. De chef kok die het eten voor je bereid, heeft in de Nederlandse haute cuisine een Michelinster verdient. Het eten en de omgeving zorgen samen voor een culinair hoogstandje. Daarnaast kun je tussen de gangen door of na het eten een rondleiding krijgen door de kassen.
Restaurant De Kas staat in de top 10 van meest bijzondere restaurants in Noord-Holland.

Bron foto: Carriecanblog