Restaurant Dineren in een Toren

Ben je opzoek naar een romantisch restaurant? Of wil je iemand op een speciale manier verrassen? Dan is dineren in de toren van de Heeren van Sonoy, de ideale plek. Dit is mogelijk midden in het centrum van Alkmaar.

Het restaurant
Het restaurant was vroeger een klooster en ligt midden in het centrum van Alkmaar. Sinds 2006 is het geopend als een restaurant. Zowel van binnen als buiten ziet het restaurant er prachtig uit. Van binnen heeft het een ouderwetse en nette uitstraling. Met mooi weer kun je lekker buiten zitten in een prachtige tuin. Maar het meest speciale aan dit restaurant is toch wel, dat je in een toren kunt dineren. Het restaurant is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 00.00 uur, op zondag zijn ze geopend van 11.00 tot 00.00 uur.

Historie
In de 15e eeuw er een klooster gebouwd in Alkmaar, genaamd “Sint Maria Magdalena klooster”. In 1574 kocht Diederick van Sonoy het klooster. In de 16e eeuw kocht Willem Bardes het klooster over en liet er een riant huis van bouwen. Daarbij liet hij ook een achtkantige uitkijktoren bouwen. Vanaf 1978 is het pand verdeeld in verschillende ruimtes, hierdoor kwamen er verschillende winkeltjes en woningen in. Sinds 2006 is het restaurant De Heeren van Sonoy erin gekomen.

Dineren in de toren
Het is een zeer luxe manier van dineren, je eet namelijk op een hoog niveau en je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Voordat je in het torentje bent, staan er eerst nog 76 traptreden op je te wachten. Eenmaal aangekomen, kun je genieten van het prachtige uitzicht. Als je in de zomer hier aan het dineren bent, kun je prachtig de zonsondergang bewonderen.

Het is mogelijk om minimaal met 2 personen en maximaal met 4 personen in de toren te dineren. Je krijgt voor €75,- per persoon een uitgebreid 3-gangen diner a la carte, een fles huiswijn naar keuze en koffie of thee met bonbons en koekjes toe.

Reserveren
Zou je hier graag een keer willen dineren of wil je meer weten? Kijk dan op www.heerenvansonoy.nl.